Lopen voor de voedselbank Zeist

De Voedselbank Zeist bestaat dit jaar tien jaar. De voedselbank zamelt tijdens de komende avondvierdaagse geld in. De meelopende kinderen wordt via scholen en sportverenigingen gevraagd minimaal een kratje met voedselproducten te laten sponsoren, bijvoorbeeld door hun ouders. Meerdere kratjes sponsoren mag ook. Als een soort cadeautje voor de jarige voedselbank.

Er is een folder gemaakt waarin de voedselbank achtergrondinformatie geeft over haar werk en waarom er extra geld nodig is om elke week voedselpakketten bij de gezinnen te krijgen, in Zeist op dit moment zo’n 120. De folder wordt via scholen en sportverenigingen verspreid. De kinderen krijgen er een sticker bij met het opschrift “Wij lopen voor de Voedselbank Zeist”. Die kunnen ze tijdens de avondvierdaagse dragen.

Er is ongeveer vijf euro nodig om een voedselpakket met levensmiddelen bij een gezin te krijgen. De Voedselbank Zeist krijgt het voedsel gratis van bedrijven en winkels. Er is geld nodig om de bestelbus te laten rijden die het voedsel bij de winkels ophaalt. In het distributiecentrum wordt het voedsel opgeslagen in stroomvretende koel- en vrieskasten. Verder is de bus nodig om gesorteerde voedselpakketten naar de uitgiftepunten in Zeist te brengen.

http://www.voedselbankzeist.nl/

 

Folder-voedselbank-avond4Daagse